ZONNEPANELEN


Van ons hoeft u geen standaard leveranciersverhaal te verwachten. Wij willen met u in gesprek en geven een op maat advies. Samen zoeken we naar de gunstigste opstelling, het beste type zonnepaneel en het juiste aantal.

Het gaat ons om kwaliteit en het hoogste rendement!

Wij leveren en monteren zonnepanelen in o.a. Leerdam, Gorinchem, Culemborg, Vianen, Nieuwegein, Geldermalsen, Zaltbommel en Houten. Maar ook buiten deze regio staan we klaar voor u.

 

HOE WERKEN ZONNEPANELEN?


Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die het zonlicht omzetten in elektriciteit. Echter is de energie die deze panelen opvangen niet direct klaar voor gebruik. De zonnepanelen produceren namelijk gelijkstroom, terwijl wij wisselstroom gebruiken. Wanneer wij dus zonnepanelen installeren, wordt er ook een omvormer geïnstalleerd die de gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Deze stroom kunt u vervolgens gebruiken voor al uw elektronische apparaten, zoals televisie, vaatwasser, opladers en koelkast.

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt:

 • Monokristallijn  (full black) zonnepanelen
  Dit zijn vaak de donkere, zwarte zonnepanelen die u op daken ziet liggen. Herkenbaar aan het ruitpatroon of helemaal zwart. Ze worden onder meer ingezet op kleine daken, vanwege hun hoge en stabiele opbrengst. Daarnaast kiezen mensen ze graag, omdat ze de kleur mooi vinden
 • Polykristallijn zonnepanelen
  Deze panelen zijn blauw van kleur. De opbrengst van dit type zonnepaneel is iets lager dan van de mono zonnepaneel. Ze zijn echter wel goedkoper en worden om die reden vaak gelegd op grotere en gunstig gelegen daken.
 • Dunne film zonnepanelen
  Dit zijn grote, effen zwarte panelen. Esthetisch erg mooi, maar niet geschikt voor kleine daken.

VOORDELEN MICRO OMVORMERS VAN ENPHASE


Het voordeel van micro-omvormers is dat het omzetten van zonne-energie niet stopt wanneer één micro-omvormer uitvalt. Bij een systeem met een centrale (string-)omvormer, stopt het omzetten van de energie volledig als deze uitvalt. Ook kan er meer rendement behaald worden met Enphase, omdat ieder paneel los aan een eigen micro-omvormer gekoppeld is. Stel dat er dus een paneel in de schaduw ligt, vervuild is of een storing heeft, dan blijven de andere zonnepanelen gewoon energie opwekken. Daarnaast is het gemakkelijk om je zonne-energie systeem uit te breiden wanneer dit nodig is, dankzij het modulaire micro-omvormerontwerp.

De voordelen van Enphase op een rij:

 • Een bijzonder lage storingsgevoeligheid, een uitvalspercentage van slechts 0,051%
 • Verhoogde veiligheid door het elimineren van het DC-stroomketen, het maximale 60 Volt DC stroom wordt op het dak direct omgezet in AC
 • Ideaal voor daken met schaduw. Elk paneel presteert optimaal, door eigen omvormer, dus gemiddeld een hogere opbrengst

Garanties

 • 25 standaard garantie op Enphase micro-omvormers

Monitoring

 • Enphase®Enlighten analyse software voor onderhoud en beheer. Via de app kunt u met telefoon of tablet waar u ook bent de opbrengst van uw zonnepaneel systeem in de gaten houden, u zou zelfs de opbrengst per paneel kunnen bekijken als u dat wilt
 
CONTACT

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN


OFFERTE AANVRAGEN CONTACT

OPBRENGST ZONNEPANELEN


Denkt u dat zonnepanelen in Nederland niet rendabel zijn? Dan heeft u het mis! Nederland heeft de afgelopen jaren opvallend veel zonuren gehad. Bovendien wekken de panelen ook tijdens bewolking elektriciteit op. Dit betekent dat u zelfs gedurende sombere herfst- en winterdagen gratis energie opwekt. Nederland beschikt dus over een prima klimaat voor zonnepanelen.

Vanaf de plaatsing van de panelen begint u met terugverdienen; uw maandelijkse energierekening zal flink afnemen of zelfs helemaal verdwijnen. Binnen een periode van 5 tot 6 jaar heeft u uw investering volledig terugverdiend. De periode daarna is pure winst! Een investering in zonnepanelen is vergelijkbaar met een rente van 6% op een spaarrekening. Een bank die u dit rentepercentage biedt over uw spaargeld is simpelweg onvindbaar.

Houdt uw spaargeld dus niet op de bank, maar investeer in zonnepanelen als u echt wilt besparen.

In uw gemeente of provincie kunnen regelingen en/of subsidies mogelijk zijn voor de aanschaf van zonnepanelen.

CONTACT

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN


OFFERTE AANVRAGEN CONTACT